top of page
ÍNDEX.png

GRUP D'ESPLAI LA TREPA

Som un Grup d’Esplai de Sabadell vinculat a la Parròquia de La Puríssima Concepció. Formem part del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) dins la Fundació Pere Tarrés.

Des de 1976, any rere any, vivim l’esplai amb l’objectiu d’educar en el lleure en actituds i valors als infants. Ho fem de manera transversal i lúdica, compartint aquesta experiència amb altres nens i nenes de la seva edat.

El grup està dividit en cinc colles: Petits, Mitjans-I, Mitjans-II, Grans i Esborriacs. Els infants més petits tenen 6/7 anys i els més grans en tenen 16/17. Cada colla consta, depenent del grup i l’any, d’entre 25 i 30 infants i quatre, cinc o sis monitores i monitors que, cada dissabte i durant deu dies al mes de juliol, preparen activitats i excursions per a tots ells i elles.

QUI SOM?

Nuestra misión

COM FUNCIONEM?

Cada dissabte ens reunim als patis de l’Escola del Carme de Sabadell (C/Josep Renom, 37). 

A més, per colles, fem excursions i una sortida de cap de setmana cada trimestre. Visitem alguna casa de colònies o terreny d’acampada i aprofitem per compartir plegats diferents activitats amb els companys i companyes de la colla de forma més intensa. En aquestes ocasions es genera un ambient ideal perquè l’infant es mostri més al grup i desenvolupi les seves habilitats socials.

Al juliol marxem 10 dies a una casa de colònies on tot l’esplai convivim junts/es i passem uns dies fantàstics envoltats de natura aprenent a viure en comunitat. La colla de joves de l’esplai marxa 7 dies de ruta per la muntanya i després s’incorporen amb la resta de l’esplai a les colònies.

Les activitats són d’allò més diverses: algunes més esportives, tallers i manualitats, bicicletades i excursions, macromuntatges fantàstics, activitats musicals, activitats culturals, entre moltes d’altres. Totes pensades pels nens i nenes, i adaptades a les seves necessitats.

download.png
download (1).png

EN QUÈ CREIEM?

Creiem en una educació no formal com a complement de la formació que reben a l’escola i a casa. De manera voluntària transmetem actituds i valors com el companyerisme, la solidaritat, la sinceritat, l’amistat, la diversitat, la llibertat, la confiança, l’esforç i  la perseverança, entre d’altres. Els aprenen mitjançant la convivència amb altres nens i nenes, i a partir de les activitats que l’equip de monitors i monitores, voluntàries, ideen com a mitjà educatiu. Creiem i gaudim d’aquest projecte educatiu sense obtenir més a canvi que la companyia i els somriures dels nens i nenes que ens envolten.

Ens agrada creure que els infants que passen per l’esplai han viscut experiències úniques que portaran amb ells durant tota la vida. Hem comprovat que són, entre moltes altres coses, persones més agraïdes, autònomes, compromeses i crítiques amb la societat que ens envolta.

LA JUNTA DE FAMÍLIES

La Junta de Famílies és un dels elements més importants de l’organigrama de l’entitat. Són la via de comunicació directa entre monitors/es i famílies. Creiem que la seva ajuda en la presa de decisions importants per a l’esplai és clau, ja que aporten la visió dels diferents pares i mares de l’esplai i ajuden a tenir una perspectiva diferent de la de l’equip de monitors/es en algunes situacions.

La junta està formada per unes 6-7 famílies, amb fills/es a les diferents colles, de forma que coneixen d’aprop les diferents realitats de les 5 colles i poden recollir les aportacions de totes les famílies.

46 ANYS FENT CRÉIXER L'ARBRE

bottom of page